Haller onder indruk na bezoek aan Ajax: 'Enige waar ik bang voor was bij hem...'

Haller onder indruk na bezoek aan Ajax: 'Enige waar ik bang voor was bij hem...'

3 maart - 15:48 Laatste update: 16:51
17

Sébastien Haller heeft tijdens het duel tussen Ajax en FC Utrecht genoten van Brian Brobbey. De spits van Borussia Dortmund was te gast bij het treffen tussen zijn twee oude ploegen. Ook vertelt Haller dat hij eerder vreesde voor de fysieke capaciteiten van Brobbey.

Haller, die een verleden heeft bij zowel Ajax als Utrecht, was zondagmiddag aandachtig toeschouwer toen beide teams het tegen elkaar opnamen. "Ik keek naar iets om te doen met de kinderen en toen ik deze wedstrijd op het programma zag, zeiden we: dit is de dag om te komen", zegt hij tegen ESPN. "Het was speciaal om beide teams te zien spelen. Ik moet zeggen dat het best een leuke wedstrijd was. Ajax domineerde duidelijk, maar had niet veel kansen. Utrecht speelde meer op de counter."

Vervolgens komt Haller aan het woord over Brobbey. In Amsterdam speelde hij nog samen met de Oranje-international. "Ik denk dat iedereen het zag: hij is snel, sterk en niet bang om veel dingen te proberen", vertelt de Ivoriaan over het optreden van Brobbey tegen FC Utrecht. "Hij is altijd een gevaar. Als hij de bal krijgt, zie je alle verdedigers een beetje wegstappen. Zij weten namelijk dat hij kan aanzetten, de bal vast kan houden en goals kan maken. Het enige waar ik bang voor was, was dat hij niet altijd kon spelen. Maar dat ziet er nu beter uit, dus ik ben blij voor hem."

"Ik denk dat hij een grote kans maakt op een plekje in de Oranje-selectie. Het zou leuk zijn om hem op het EK te zien", vervolgt Haller. "Ja, ik heb hem al gesproken. Ik volg al mijn oude clubs: ik hou hun resultaten in de gaten. Het is leuk om Brian dan te zien scoren. Eerst kon je hem de ene week zien scoren, terwijl hij een week later dan geblesseerd kon zijn. Nu scoort hij bijna elke week. Dat is fijn, want iedereen wist dat hij het talent had. Dit is goed voor Ajax, hemzelf en Nederland."