Rutten betreurt carrièreverloop 'toptalent' PSV: 'Hij kwam in aanraking met drugs'

Rutten betreurt carrièreverloop 'toptalent' PSV: 'Hij kwam in aanraking met drugs'

6 maart - 20:25
41

Fred Rutten denkt met weemoed terug aan de voetbaldagen van Jonathan Reis. De oud-voetballer van onder meer PSV en Vitesse kwam, tot grote spijt van Rutten, in aanraking met drugs. 

"Het was zo'n talent, hij beheerste alles", begint Rutten zijn verhaal bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. "Het is dan doodzonde dat zo'n jongen zo aan het einde van zijn carrière komt. Hij was een super, supertalent."

Over Reis, die tegenwoordig als taxichauffeur in Brazilië werkt, is een documentaire gemaakt. "Om hem dan zo te zien, dat raakt je wel", spreekt de 61-jarige voetbalman over zijn oud-pupil. "Ik heb geen contact meer met hem. Op een gegeven moment kan zo'n jonge jongen uit de favela's de verleidingen niet weerstaan en komt hij in aanraking met drugs."

Volgens Rutten raakte Reis dan ook 'helemaal van het padje'. "Hij kreeg daarna weer een kans, maar raakte erg geblesseerd. Hij was toen overal vanaf en hij was clean, dus dat is dan heel dramatisch. Ik heb hem nog een jaar bij Vitesse gehad, maar hij kon maar twee of drie keer trainen. Daarin kon je zijn talent zien, maar dat ene been functioneerde niet meer", aldus Rutten. 

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met Ali Boussaboun!

:white_check_mark: 1