Nederland blijft Portugal voor en behoudt twee directe Champions League-tickets

Nederland blijft Portugal voor en behoudt twee directe Champions League-tickets

13 maart - 07:05 Laatste update: 17:18
170

Ook in het seizoen 2025/2026 wordt Nederland door zeker twee clubs vertegenwoordigd in de Champions League, zo is duidelijk geworden na de nederlaag van FC Porto tegen Arsenal in het miljoenenbal.

De Eredivisie staat zesde op de coëfficiëntenlijst, met een voorsprong op Portugal die dit seizoen niet meer ingehaald kan worden, ondanks de aanwezigheid van Sporting Portugal en Benfica in de Europa League. De Eredivisie zou zelfs nog kunnen stijgen tot de vijfde plek, hoewel dat met de achterstand op Frankrijk een moeilijk verhaal wordt.

Het vasthouden van de zesde plaats betekent dat de Eredivisie ook in het seizoen 2025/2026 twee directe startbewijzen voor de Champions League krijgt, en dat de nummer drie van Nederland in de derde voorronde van het toernooi actief zal zijn. De winnaar van het bekertoernooi zal zich plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Europa League, terwijl de nummer vier de tweede voorronde van de Europa League speelt. Tot slot is er de winnaar van de play-offs, die zich in de tweede voorronde van de Conference League mag melden.