Sneijder vloog naar Brazilië om wanbetalende DHSC-sponsor te confronteren

Sneijder vloog naar Brazilië om wanbetalende DHSC-sponsor te confronteren

13 maart - 16:15
37

Wesley Sneijder zou onlangs naar Brazilië zijn gevlogen voor een gesprek met een wanbetalende sponsor van de amateurclub DHSC. Dat de sponsor niet wil betalen zou een grote oorzaak van de financiële problemen van de club zijn.

DHSC  kwam eerder met het nieuws dat de oude amateurclub van Sneijder in de financiële problemen zit. Een woordvoerder van de club geeft daarvoor uitleg aan RTV Utrecht. "Een grote sponsor uit Brazilië had zo'n 130.000 euro toegezegd en dat geld hebben we nooit ontvangen. Wesley (Sneijder red.) is nog naar Brazilië toegegaan om het alsnog te krijgen maar dat is niet gelukt."

Het geld dat de Braziliaanse sponsor had toegezegd, had als doel het oplossen van de contributieachterstand. Door de armoede in de wijk Ondiep had de club nog 20.000 euro te goed van de leden. Sneijder zet zich al jaren in voor zijn oude amateurclub, waarvan het sportpark ook naar de recordinternational is vernoemd.

De voorzitter van Stichting Ondiep en oud-preses van DHSC, Harry Lulofs, vertelt dat de Utrechtse club niet altijd op Sneijder moet steunen. "De club kan niet altijd aan het geldinfuus van Wesley of de stichting hangen. Men gaat er vanuit dat de stichting altijd al het geld aan DHSC geeft, maar wij kunnen meerdere goede doelen steunen. De Johan Cruijff Foundation geeft ook niet alleen maar geld aan Ajax."