Sneijder geniet van amateurvoetbal bij DHSC: 'Zo de kantine in en biertje drinken'

Sneijder geniet van amateurvoetbal bij DHSC: 'Zo de kantine in en biertje drinken'

26-11-2023 10:26 Laatste update: 11:20
47

Hoewel Wesley Sneijder, in tegenstelling tot eerdere berichtgeving, niet de nieuwe trainer van DHSC wordt, wil de 134-voudig international de vierdedivisionist uit Utrecht wel graag helpen. Bovendien geniet hij met volle teugen van het amateurvoetbal. 

Trainer Mark Verkuyl werd op straat gezet, nadat in elf wedstrijden slechts acht punten werden behaald. Sneijder wil 'daar waar hij kan' een steentje bijdragen en de club helpen uit de lastige situatie te komen, laat hij na de 0-1 winst op Huizen weten in het Algemeen Dagblad. "Het enige dat ik aan de groep heb meegedeeld, en zij kennen mijn liefde voor de club, is dat ik er ben in moeilijke situaties."

Ook wil Sneijder nadenken over de opvolger van Verkuyl. Dat moet iemand zijn die 'in het profiel past', aldus Sneijder. Dat DHSC in de afgelopen vijf en een half jaar tijd vijf verschillende trainers sleet, maakt de zoektocht niet makkelijker. "We hebben de vinger er nog niet op kunnen leggen. Mijn broer Jeffrey is nu de eindverantwoordelijke en ik loop, waar het kan, mee op trainingen." 

Over de aanstelling van de nieuwe trainer gaat de oud-middenvelder in beraad met de spelersgroep. "Waar lagen de gebreken? Dat wil ik graag zien en horen. Vooral dat horen vind ik belangrijk." De coach moet bovendien een goede klik hebben met zijn broer. "Daarmee zeg ik niet dat er geen klik was tussen de vorige trainer en Jeffrey, maar ik wil dat er veel meer gespard gaat worden over beslissingen, tactiek en de manier van spelen. Dat is het belangrijkste."

Sneijder, die zelf furore maakte op de velden van Ajax, Real Madrid, Internazionale en Galatasaray, geniet van het Nederlandse amateurvoetbal. "Heerlijk toch? Kijk naar die enthousiaste fans in Huizen achter me. Zo de kantine in en dan een biertje drinken met de jongens, daarna met de bus terug. Dat zijn de mooiste dingen die er zijn."