Kökcü komt met statement na Benfica-verbanning

Kökcü komt met statement na Benfica-verbanning: 'Kritisch zijn naar elkaar'

18 maart om 13:14

Orkun Kökcü heeft voor het eerst gereageerd op zijn verbanning door Benfica-trainer Roger Schmidt. Het is belangrijk om kritisch te blijven op elkaar, betoogt de oud-Feyenoorder op Instagram.

Kökcü begint zijn statement door zijn 'respect' uit te spreken voor Schmidt 'en de mensen van de club'. 'In topvoetbal doen alle details ertoe. Alleen als alles klopt kunnen we prijzen winnen', voegt de Turks international eraan toe. 'Dat betekent ook dat je kritisch moet zijn naar elkaar.'

Voor Schmidt zou het explosieve interview in De Telegraaf dan ook niet als een verrassing moeten komen, aldus Kökcü. 'In de afgelopen maanden heb ik mijn visie dan ook al intern besproken. Ik accepteer de consequenties van de club en zal na de interlandbreak alles geven voor Benfica, want de echte Orkun wil alles winnen.'

Volgens Portugese media kan Kökcü een torenhoge boeten verwachten naar aanleiding van zijn uitspraken. "Ik word door Schmidt te veel gekoppeld aan allerlei taken. En dat is niet nodig als je echt mijn kwaliteiten wilt benutten", zei de middenvelder, die afgelopen zomer voor 30 miljoen euro van Feyenoord naar Benfica ging.

Schmidt zette Kökcü zondag uit de wedstrijdselectie van Benfica voor het uitduel met Casa Pia (0-1) en kondigde na afloop een gesprek aan. "Ik was enorm verrast, ik weet niet waarom hij dit interview heeft gegeven. Hij heeft zichzelf in een moeilijke situatie gebracht", aldus de oud-coach van PSV.