Schmidt 'enorm verrast' door Kökcü: 'Ik weet niet waarom hij dit heeft gedaan'

Schmidt 'enorm verrast' door Kökcü: 'Ik weet niet waarom hij dit heeft gedaan'

18 maart - 07:54
109

Benfica-trainer Roger Schmidt gaat na de interlandperiode in gesprek met Orkun Kökcü. De middenvelder uitte in een interview met De Telegraaf kritiek op Schmidt, waarop de Duitser besloot om Kökcü buiten de selectie te laten voor het uitduel met Casa Pia (0-1).

"Vanwege dat interview was het voor Kökcü onmogelijk om bij de selectie te zitten", aldus Schmidt tegenover Sport TV. "Ik heb het gelezen en zal na de interlandperiode met hem in gesprek gaan. De focus lag volledig op deze wedstrijd, maar ik was enorm verrast. Kökcü is een uitstekende speler, een uitstekend persoon en ik weet niet waarom hij dit interview heeft gegeven."

Schmidt concludeert dat Kökcü al veel wedstrijden voor Benfica achter zijn naam heeft staan. De Duitser kan daarom geen begrip opbrengen voor diens woorden. "Natuurlijk is het niet goed voor het team, niet goed voor Benfica, maar het is ook niet goed voor hem", vertelt Schmidt. "Hij heeft zichzelf in een moeilijke situatie gebracht. Maar hij is een belangrijke speler voor ons en ik ga met hem praten."

De situatie rond Kökcü hielp Schmidt en Benfica niet in de aanloop naar het uitduel met Casa Pia, aldus de trainer. Desondanks zag de oud-trainer van PSV zijn ploeg wel redelijk voor de dag komen. "Natuurlijk was de situatie van Kökcü niet goed, vooral niet tussen twee wedstrijden in, maar het team was gefocust op de wedstrijd en wat ze moesten doen op het veld. Dat was het belangrijkste."

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!