EK-shirts zorgen voor 'nieuwe start' bij Oranje: 'Zo voelt het wel'

EK-shirts zorgen voor 'nieuwe start' bij Oranje: 'Zo voelt het wel'

20 maart - 07:43 Laatste update: 08:29
20

Virgil van Dijk denkt dat het Nederlands elftal ver kan komen op het EK in Duitsland, al begrijpt de aanvoerder van Oranje de scepsis onder een deel van de Nederlandse voetballiefhebbers. De nieuwe shirts van Nederland brengen bovendien een bepaalde symboliek met zich mee, meent Van Dijk. 

"We hebben een heel goede selectie, maar we zullen het wel moeten laten zien. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat we dat als Oranje de laatste twee toernooien nog niet écht hebben gedaan", geeft Van Dijk toe in gesprek met Voetbal International. "Dat is wat anders dan dat ik er geen vertrouwen in heb. Mijn geloof in deze groep en de bondscoach is juist ontzettend groot."

Toch snapt Van Dijk de scepcis van een deel van het publiek. "Zij denken: 'Oké, láát het dan ook maar zien.' En dat kunnen we, als iedereen fit is en zijn beste vorm meeneemt naar Duitsland. Dan kunnen we als team echt heel ver komen."

Op dit moment bereidt Van Dijk zich met Oranje voor op de vriendschappelijke interlands tegen Schotland (vrijdag) en Duitsland (dinsdag). In die wedstrijden speelt Nederland voor het eerst met de nieuwe shirts. "Met de nieuwe kleding maken we ook een nieuwe start, zo voelt dat wel. De weg naar het EK in Duitsland is nu écht begonnen. Ik heb ernaar uitgekeken."