Koopmeiners eerlijk: 'Heb aangegeven dat ik komende zomer een stap wil maken'

Koopmeiners eerlijk: 'Heb aangegeven dat ik komende zomer een stap wil maken'

21 maart - 11:54
56

Teun Koopmeiners heeft bij zijn club Atalanta Bergamo aangegeven dat hij na dit seizoen graag een stap wil maken. De 26-jarige middenvelder, die afgelopen zomer al interesse genoot van een Italiaanse topclub, doet dat overigens niet zomaar. Het plaatje moet wel kloppen. 

"Vorig jaar was er al concrete belangstelling van Napoli en waren de clubs uiteindelijk zonder resultaat met elkaar in onderhandeling", vertelt Koopmeiners aan De Telegraaf in aanloop naar de oefenwedstrijden van Oranje tegen Schotland en Duitsland. "Ik heb Atalanta aangegeven dat ik komende zomer een stap wil maken. Maar er moet wel iets heel moois komen om dat zo maar in te ruilen voor Atalanta."

Dat Koopmeiners zich senang voelt bij die club, wordt duidelijk als de statistieken erbij worden gepakt. De linkspoot maakte dit seizoen in 25 Serie A-wedstrijden al tien doelpunten. Daarmee staat de Oranje-international gedeeld zesde op de topscorerslijst. Onlangs pijnigde hij Juventus nog met een tweetal fraaie doelpunten. 

Koopmeiners staat in principe voor alle opties open, maar een stap naar de top van Italië ligt wat hem betreft het meest in de lijn der verwachting. "Mijn vriendin en ik hebben het heel erg naar ons zin in Italië. Maar voor sommige clubs in Engeland doorsta ik de regen wel. Ik hoop dat er mooie opties komen waarover ik kan nadenken. En vervolgens hoop ik dat Atalanta een mooi bedrag voor me ontvangt, want ik heb daar dan een prachtige tijd gehad."

De oud-speler van AZ geeft aan De Telegraaf aan zich goed te kunnen focussen op zowel zijn club als het Nederlands elftal, maar merkt tegelijkertijd wel dat alle transfergeruchten voor de nodige afleiding zorgen. "Ik zou liegen als ik zeg dat ik de vermeende belangstelling van Juventus en clubs uit de Premier League niet meekrijg. Natuurlijk lees ik dat ook of krijg ik het doorgestuurd."