Huijsen noemt 'grote idool' onder centrumverdedigers: 'Één van de besten'

Huijsen noemt 'grote idool' onder centrumverdedigers: 'Één van de besten'

21 maart - 16:10
41

Dean Huijsen zet Sergio Ramos hoger dan Virgil van Dijk op zijn lijstje centrumverdedigers. In gesprek met La Gazzetta dello Sport vertelt de in Nederland geboren verdediger dat de stopper van Sevilla al jaren zijn idool is.

Voor Huijsen is er geen twijfel als de Italiaanse sportkrant hem vraagt te kiezen tussen die twee namen. “Absoluut Ramos, hij was altijd mijn idool. Niet omdat hij uit Andalusië komt, waar ik ben opgegroeid. Hij is één van de beste centrale verdedigers uit de geschiedenis.” Huijsen werd in Amsterdam geboren, maar de centrumverdediger verhuisde op zijn vijfde levensjaar naar Spanje.

Huijsen koos onlangs officieel voor Spanje als het gaat om zijn interlands. De verdediger kon ook voor Nederland uitkomen. De kans dat Huijsen nog met zijn idool Ramos zal spelen lijkt wel erg miniem. De mandekker van Sevilla kondigde begin 2023 zijn pensioen als international aan. Huijsen wordt op dit moment door Juventus uitgeleend aan AS Roma, maar aan het eind van dit seizoen keert hij terug naar Turijn.