Halilovic spreekt over Barça-tijd en toekomst na Fortuna

Fortuna-smaakmaker droomt groot: 'Ik wil terug naar Barcelona en Milaan'

22 maart om 14:39
Laatste update: 24 maart om 16:06

Alen Halilovic heeft spijt dat hij niet naar zijn voormalige club FC Barcelona heeft geluisterd. In 2016 vertrok de Kroaat na een uitstekend jaar bij Sporting Gijón richting Hamburger SV. Barça had de Kroaat destijds graag nog een jaar verhuurd binnen La Liga. Halilovic had echter andere plannen en ging voor zijn eigen weg. 

"Ik had naar Barça moeten luisteren en moeten gaan voor een verhuur binnen La Liga", zegt Halilovic in gesprek met Marca. "Ik had echter het gevoel dat ik klaar was om voor het eerste elftal van Barcelona te spelen en besloot weg te gaan. Als ik iets in mijn carrière kon veranderen, was ik in Spanje gebleven."

Via HSV, Las Palmas, AC Milan, Standard Luik, sc Heerenveen, Birmingham, Reading en HNK Rijeka belandde Halilovic uiteindelijk bij Fortuna Sittard. In Limburg lijkt de creatieveling zijn draai weer gevonden te hebben. "Mijn droom was als kind om voor Barça en AC Milan te spelen. Dat heb ik wel bereikt, maar ik ben er niet tevreden over. Ik wil niet alleen in Barcelona en Milaan geweest zijn en verder niets. Ik wil terug en laten zien dat ik de kwaliteit heb om daar te spelen."

Halilovic maakte dit seizoen vier doelpunten in de Eredivisie en gaf twee assists. De Kroaat maakte eerder al duidelijk dat hij komende zomer een transfer wil maken en heeft een duidelijke voorkeur. "Als je me vraagt waar ik heen wil, zou ik Spanje zeggen. Mijn beste seizoenen had ik daar. Nu ik meer ervaring heb en de taal beheers, denk ik dat ik het goed zou kunnen doen."