'Van Nistelrooij vist mogelijk achter net: droomkandidaat stap dichter bij Brugge'

'Van Nistelrooij vist mogelijk achter net: droomkandidaat stap dichter bij Brugge'

28 maart - 13:03 Laatste update: 13:43
24

De kans dat Ruud van Nistelrooij bij Club Brugge aan de slag gaat wordt steeds kleiner. Eerder werd al bekend dat Karel Geraerts dé droomkandidaat is bij de Belgische club, maar het Duitse BILD meldt nu ook dat de Belg waarschijnlijk wordt ontslagen bij zijn huidige club Schalke 04. 

Geraerts is op dit moment absoluut niet zeker van zijn baan bij het kwakkelende Schalke 04. De Duitse traditieclub heeft een berg schulden, waardoor eerder de teammanager en directeur jeugdzaken al ontslagen werden. Het aantrekken van boegbeeld Marc Wilmots heeft nog niet het gewenste effect tot dusver. 

Wedden

Meer odds

Volgens BILD is het duel tegen Karlsruher SC van aanstaande zondag cruciaal voor de toekomst van Geraerts. Schalke staat na 26 speeldagen slechts op de veertiende plek met 30 punten. 'Mocht er opnieuw verloren worden, dan heeft Wilmots op de rand van de derde divisie geen argumenten meer om zijn landgenoot aan boord te houden', klinkt het in de krant. 'De loyaliteit aan z'n trainer zou eigenlijk in de prullenbak moeten.'

De ontwikkelingen bij Schalke zijn ook belangrijk voor de toekomst van Van Nistelrooij. De voormalig coach van PSV zou contact hebben gehad met Club Brugge, maar de Belgische club ziet in Geraerts de belangrijkste kandiaat voor de trainerspositie. Ook Jesse March zou in beeld zijn voor de job, maar volgens Belgische media hoeven de twee niet op een baan te rekenen als Geraerts toehapt.

Luister hieronder of op Spotify de nieuwste #DoneDeal met FC Utrecht-technicus Ole Romeny, of kijk de aflevering op YouTube!