FC Twente met hakken over de sloot langs Heracles in Twentse Derby

31 maart - 16:25 Laatste update: 16:49
12

FC Twente heeft de Twentse Derby met 1-0 gewonnen van Heracles Almelo. In een wedstrijd zonder al te veel spektakel bleef het lang spannend, maar de nummer drie van de Eredivisie heeft gedaan wat het moest doen.

FC Twente begon zonder Michel Vlap in de basis; de middenvelder was niet okselfris en werd door trainer Joseph Oosting gespaard. Het eerste gevaar in de wedstrijd was voor het doel van Twente-doelman Lars Unnerstall. Bryan Limbombe leek Heracles op een 0-1 voorsprong te zetten, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. De thuisploeg had het lastig, de bezoekers uit Almelo weerden zich kranig. Na ruim een half uur werd Twente voor het eerst écht gevaarlijk; Myron Boadu zag zijn inzet gekeerd worden door Michael Brouwer. Het was een vrij tamme eerste helft, beide ploegen gingen dan ook rusten met een 0-0 tussenstand.

De tweede helft vertoonde ook weinig spektakel. FC Twente controleerde het spel, maar kon nauwelijks gevaarlijk worden. Toch was de 1-0 voorsprong in minuut 54 verdiend. Gijs Smal bereikte Boadu met zijn voorzet en de spits prikte de bal binnen. Het was direct een van de laatste acties van Boadu, hij werd vanwege een blessure gewisseld voor Vlap. De middenvelder was direct dichtbij de 2-0 met zijn vrije trap.

Heracles gaf zich niet gewonnen en ging met een aantal extra aanvallende krachten op zoek naar de gelijkmaker. Via Jizz Hornkamp kwam Heracles bijna op gelijke hoogte, maar hij kwam net tekort. Heracles drong Twente met een laatste offensief ver terug op de eigen helft en dat leverde nog een levensgrote kans op in de blessuretijd. Invaller Mario Engels zag zijn inzet op de paal belanden, zo ontsnapte Twente aan puntverlies in eigen huis.

Hoogstaand was het zeker niet, FC Twente boekt een zakelijke overwinning op hun rivaal Heracles. Daarmee verstevigde Twente de derde plek in de Eredivisie. Heracles is nog alles behalve veilig en staat op een veertiende plek.