Jans gooit eigen speler onder de bus: 'Hele domme beslissing'

Jans gooit eigen speler onder de bus: 'Hele domme beslissing'

1 april - 09:18
52

Ron Jans is niet te spreken over een beslissing van FC Utrecht-speler Othman Boussaid in de slotfase van het uitduel met Feyenoord. De Domstedelingen gingen na een 0-2 voorsprong alsnog onderuit en de manier waarop zorgt voor ergernis bij de oefenmeester. 

"Je staat met 0-2 voor, maar er was nog een hele poos te spelen", begint Jans in gesprek met ESPN. "Dan valt er een zwabberbal, een mooie goal, en dan ga je daarmee de rust in. Toen hebben we gezegd: we gaan niet alleen maar terug, we moeten ook die derde goal maken. Daar was Feyenoord toch te sterk voor. Wij moesten te ver terug, dat was geen opdracht. Als mensen dat denken, dan hebben ze misschien niet gevoetbald."

In de slotfase van de wedstrijd kreeg FC Utrecht een vrije trap op de helft van Feyenoord. De uitvoering van deze standaardsituatie zorgt voor ergernis bij Jans. "Wij geven de bal breed en zij kunnen 4-2 maken. Dat begrijp ik niet, dan moet je de bal in zestien gooien", reageert Jans op de beslissing van Boussaid om de bal niet in het strafschopgebied te slingeren. Vervolgens ging een andere FC Utrecht-speler in de fout. "Toen was de wedstrijd voorbij, van dat moment baal ik eigenlijk het meeste. Een hele domme beslissing."

FC Utrecht kwam al na twee minuten op voorsprong in De Kuip dankzij een treffer van Boussaid en na een halfuur werd de voorsprong zelfs uitgebreid door een benutte strafschop van Sam Lammers. Feyenoord wist uiteindelijk orde op zaken te stellen en won met 4-2 door doelpunten van Igor Paixão, Oscar Fraulo (eigen doelpunt), Dávid Hancko en Leo Sauer.