Zomeraankopen gepasseerd: Van 't Schip licht keuze voor wingbacks toe

Zomeraankopen gepasseerd: Van 't Schip licht keuze voor wingbacks toe

1 april - 09:56 Laatste update: 2 april - 08:17
27

Niet zomeraankopen Borna Sosa en Anton Gaaei, maar jeugdspelers Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson fungeerden zondag als wingbacks bij Ajax. Tijdens de persconferentie na afloop van het duel met PEC Zwolle (1-3) legde John van 't Schip zijn opvallende keuze uit.

"Ik vond dat Taylor het twee weken geleden goed deed tegen Sparta. Sosa is ook ziek geweest", verdedigt Van 't Schip zijn keuze. "Taylor is ook een speler die vanuit die positie naar binnen kan komen en zo op zijn eigen positie terecht kan komen, op de 10. Steven Bergwijn kan dan naar buiten toe, dan sta je in principe weer gewoon met buitenspelers", gaat de Ajax-trainer verder.

Aan de rechterkant wilde Van 't Schip een gelijksoortig effect veroorzaken. "Kristian doet aan de rechterkant precies hetzelfde en daardoor scoorde hij ook. Hij trok van rechts naar binnen en na een goede loopactie maakte hij het mooi af. De spelers die ik vandaag daar opstelde zijn nog aanvallender ingesteld en kunnen ook het middenveld in", zegt hij.

Daardoor ontstond 'meer variatie en meer voetbal' zag de oefenmeester. Ajax trapte met de zege in Zwolle een belangrijke week af. Donderdag staat een thuisduel met Go Ahead Eagles, dat maar vier punten minder heeft, op de planning. Zondag volgt de altijd beladen Klassieker in De Kuip.