Naderend EK zet Slot mogelijk aan het denken: 'Lot ligt in handen van de trainer'

Naderend EK zet Slot mogelijk aan het denken: 'Lot ligt in handen van de trainer'

1 april - 22:18
42

Justin Bijlow en Gernot Trauner zouden na de bekerfinale zo maar eens terug kunnen keren in de basis, zo verwacht Martijn Krabbendam. Bij Voetbalpraat meent de journalist dat het duo de voorkeur zou kunnen krijgen, om zodoende een plek in de EK-selecties van respectievelijk Nederland en Oostenrijk te bemachtigen.

In de persconferentie na afloop van de wedstrijd tussen Feyenoord en FC Utrecht (4-2) werd Slot gevraagd of hij al nadacht over de EK-kansen van Gernot Trauner en Justin Bijlow. Volgens Krabbendam is het mogelijk dat de trainer die factor meeneemt in zijn keuzes. "Om in aanmerking te komen voor de selectie moet je natuurlijk wel wedstrijden spelen. Hun lot ligt eigenlijk wel in het handen van de trainer, die het ze moet gunnen. Het zou best kunnen dat Slot na de bekerfinale met Wellenreuther gaat zitten om te vertellen dat hij Bijlow het seizoen af gaat laten maken."

"Hetzelfde geldt voor Trauner", vervolgt Krabbendam. "Hoewel ik begreep dat hij de laatste maanden al niet zo vaak geselecteerd werd bij Oostenrijk, maar het zou wel een overweging kunnen zijn. Het is wel een argument voor een trainer, dat je iemand een plekje in de selectie gunt. Ook voor zo'n speler zelf, die gun je dat."