Derksen kraakt NEC-uitblinker: 'Hij gedroeg zich belachelijk en onprofessioneel'

Derksen kraakt NEC-uitblinker: 'Hij gedroeg zich belachelijk en onprofessioneel'

2 april - 08:08 Laatste update: 08:11
63

Johan Derksen ergert zich aan het gedrag van Jasper Cillessen. De doelman pakte een penalty van Luuk de Jong, bezorgde PSV de eerste competitienederlaag van het seizoen met NEC en beet van zich af tegen ESPN-presentator Milan van Dongen.

Cillessen speelde een ijzersterke pot tegen PSV en wist een strafschop van De Jong te stoppen in de slotfase.  Na de wedstrijd richtte de doelman zijn frustratie op Van Dongen, nadat de presentator vorige maand zou hebben gelachen om Cillessen. Destijds stopte de keeper van NEC een penalty van Dario van den Buijs tegen RKC Waalwijk. Maar omdat Cillessen te vroeg van zijn lijn kwam, moest de strafschop opnieuw worden genomen.

"Daar heb jij ook om gelachen”, reageerde Cillessen zaterdag. "Ik heb je podcast gezien, je hebt me toen uitgelachen. Je zei toen lachend dat ik bij de volgende strafschop weer blind de hoek in zou gaan. Maar het maakt niet uit, nu heb ik hem wel. Nu kan ik lachen", zei de doelman tegen Van Dongen.

Derksen is niet te spreken over het gedrag van Cillessen nadat hij de strafschop keerde en het interview. "Hij stond na afloop nog te gillen", zegt hij maandagavond aan de talkshowtafel van Vandaag Inside over het juichen van de goalie. "Het is natuurlijk heel belachelijk hoe hij zich gedroeg." 

"Het is heel onprofessioneel om als een gek, als een kind te gaan juichen", vervolgt Derksen. "Het zat hem zo verschrikkelijk dwars, want hij had inderdaad nog nooit een strafschop gepakt in de Eredivisie", besluit de oud-voetballer.