'Cillessen mag rancuneus zijn, ik vind het geen slechte eigenschap'

'Cillessen mag rancuneus zijn, ik vind het geen slechte eigenschap'

1 april - 07:22 Laatste update: 07:42
21

Aan tafel bij Studio Voetbal is er begrip voor de veelbesproken reactie van Jasper Cillessen na het gewonnen thuisduel met PSV (3-1). De NEC-doelman stopte tegen de koploper zijn eerste strafschop in de Eredivisie en na afloop haalde hij zijn gram.

"Hij heeft de afgelopen jaren ontzettend veel meegemaakt. Iedereen is over hem heen gevallen, niet altijd op de meest nette manier", neemt Pierre van Hooijdonk het voor de doelman op. "Dan kom je nu terug en komt dat eruit. Is dat dan rancuneus? Ja, en? Mag je niet rancuneus zijn?", vraagt de oud-spits zich af.

"Ik vind het geen slechte eigenschap. Je kan daar ook je motivatie uit halen. Moet je altijd alles maar laten gaan? Dat vind ik niet", gaat Van Hooijdonk verder. Het interview tegenover ESPN na afloop van het Eredivisie-duel wekte bij enkele tafelgasten echter wel wat verbazing. "Je moet je verplaatsen in het hoofd van zo'n keeper. Bij keepers werkt het vaak anders", stelt Van Hooijndonk.

De kansen op een plek in de selectie van het Nederlands elftal schatten de analisten echter klein in voor Cillessen. De doelman gaf in zijn interview aan de deur naar Oranje nooit te sluiten en nog altijd te hopen op het EK. "Normaal gesproken is hij niet in beeld. Hij zal wel op een lijstje staan, maar dan moet je echt denken aan plaats vijf of zes. Ik denk dat er echt vijf procent kans is dat hij naar het EK gaat", wordt er bij Studio Voetbal geschat.