Cillessen baart opzien met interview na heldenrol: 'Kom op man, laat het gaan'

Cillessen baart opzien met interview na heldenrol: 'Kom op man, laat het gaan'

31 maart - 09:06
83

De reactie van NEC-doelman Jasper Cillessen na zijn heldenrol tegen PSV heeft voor verbazing gezorgd bij Marciano Vink. De goalie stopte in de slotfase een penalty van Luuk de Jong en haalde achteraf zijn gram tijdens een interview. 

"Laat het gaan. Je hoeft niet op elk interview terug te komen op wat iemand gezegd heeft", reageert Vink bij het ESPN-programma De Eretribune op de woorden van Cillessen. De doelman had naar zijn zeggen nog een appeltje te schillen met interviewer Milan van Dongen. Laatstgenoemde vertelde eerder dat Cillessen bij de volgende strafschop weer blind een hoek in zou duiken. "Je hebt een wereldwedstrijd gekeept, een bal gehouden en het hele stadion is gek van je. Kom op man."

Cillessen pakte tegen PSV zijn eerste strafschop in Nederland, terwijl hem dat vier keer lukte in Spanje. De ESPN-analisten zien dat de goalie al een langere periode goed in vorm is, zo ook Vink. "Hij is echt een wereldkeeper, alleen dat gedeelte moet hij weglaten.”

Naast Vink is ook collega-analist Kees Luijckx lovend over het optreden van Cillessen. "Hij heeft behoorlijk wat negatieve publiciteit en tikken gehad", aldus Luijckx. "Als keeper is je mentaliteit je belangrijkste kwaliteit. Met alles wat hij heeft meegemaakt kun je twee dingen doen. Je verdrinkt of je komt weer bovendrijven. Hij komt weer bovendrijven."