De Haan dichtte talent grote toekomst toe: 'Had hij tien jaar bij Oranje gespeeld'

De Haan dichtte talent grote toekomst toe: 'Had hij tien jaar bij Oranje gespeeld'

4 april - 17:55
4

Foppe de Haan zag één speler met heel veel potentie bij Jong Oranje lopen: Royston Drenthe. Jong Oranje werd in 2007 Europees kampioen onder leiding van de Fries en de jonge Drenthe had een cruciale rol in dat toernooi.

De Haan laat in de podcast Dave & Drenthe van Voetbal International weten dat in eerste instantie het plan was om Drenthe te posteren op de linksachterpositie. Dit liep anders, want Ismaïl Aissati raakte geblesseerde en zodoende schoof de toenmalig Feyenoorder naar voren. Daar maakt hij een uitstekende indruk, maar De Haan denkt dat Drenthe beter tot zijn recht was gekomen als linksachter. "Dan had hij tien jaar in het Nederlands elftal gespeeld."

"Het is eigenlijk uw schuld, u heeft een beetje de linksbuitenpositie voor mij getriggerd", reageert een schaterende Drenthe op de opmerking van De Haan. "Nee grapje, hoor. Bij u had ik altijd alleen maar een fijn gevoel." Na een goed Europees kampioenschap maakte Drenthe de transfer naar Real Madrid. Tijdens de Olympische Spelen van 2008 in China kreeg het tweetal opnieuw met elkaar te maken. De Haan zag dat de jongeling een heel ander persoon was geworden tijdens zijn tijd in Spanje.

De Haan kan zich nog goed een gesprek met Drenthe herinneren tijdens de Olympische Spelen. De Rotterdammer was constant met zijn pols aan het draaien, waardoor zijn nieuwe horloge goed te zien was. "Ik heb daar helemaal geen belangstelling voor, maar hij vond dat heel belangrijk. Dus ik vroeg: Heb je een nieuw horloge, Royston?" Drenthe had nooit verwacht dat zijn trainer in zou gaan op het dure horloge. "Dat ding kostte tachtigduizend euro", is De Haan nog altijd vol ongeloof. Drenthe kan niet stoppen met lachen door die opmerking. "Toen dacht ik wel: jongen, jongen, jongen", besluit De Haan.

 Bekijk #DoneDeal over de situatie van Ajax, Ihattaren en meer hieronder, of beluister de aflevering op Spotify!