'Klap' van Bergwijn blijft onopgemerkt: 'Neem aan dat hij nog geschorst wordt?'

'Klap' van Bergwijn blijft onopgemerkt: 'Neem aan dat hij nog geschorst wordt?'

7 april - 20:08 Laatste update: 20:11
287

Steven Bergwijn is zondagmiddag in De Kuip ontsnapt aan een directe rode kaart. Dat is de publieke opinie op sociale media. De aanvoerder van Ajax maakte in de tweede helft van de Klassier een slaande beweging richting Feyenoord-back Bart Nieuwkoop, maar werd daarvoor niet bestraft. Dat zorgt voor de nodige verbijstering. 

Uit beelden die kort na het moment in de wedstrijd op X (voorheen Twitter) verschenen, is te zien hoe een zichtbaar geïrriteerde Bergwijn zijn frustraties afreageert op Nieuwkoop, die dat moet bekopen met een slaande beweging. 

Wedden

Meer odds

Danny Makkelie greep niet in, en ook de VAR liet het moment gaan. "Oh, dat is een klap. Hij zwaait daar met zijn rechterarm, en raakt Nieuwkoop", zei NOS-commentator Jeroen Grueter tijdens de wedstrijd. 

Ook op X heerst eensgezindheid: Bergwijn had rood moeten krijgen. 'Ik neem aan dat aanvoerder Bergwijn nog geschorst gaat worden? En de VAR van dienst ook?', zegt de ene kijker, terwijl ook een ander zijn verbazing uitspreekt. 'Hoezo is dit geen rood? Overduidelijk slaande beweging Bergwijn? VAR nog aan de thee ofzo?'