Duitse en Engelse pers eensgezind over De Ligt-moment: 'Om braadworst gestuurd'

Duitse en Engelse pers eensgezind over De Ligt-moment: 'Om braadworst gestuurd'

10 april - 11:58
58

Matthijs de Ligt heeft zich volgens de Duitse en Engelse pers uitstekend staande weten te houden tijdens de kraker tussen Arsenal en Bayern München. Toch is er één flink punt van kritiek: bij de 2-2 werd de stopper volledig het bos ingestuurd.

Het heenduel in de kwartfinale van de Champions League tussen Arsenal en Bayern München mondde dinsdagavond uit in een spektakelstuk. De Ligt mocht aan de aftrap beginnen bij Der Rekordmeister. De jeugdexponent van Ajax deed het naar behoren volgens de Duitse en Engelse media, maar één ding viel bij alle media op.

In Duitsland worden cijfers tussen de 1 en 5 uitgedeeld. Een 1 betekent een uitstekende prestatie, een 5 extreem slecht. De Ligt krijgt van BILD een drie. 'Hij bleef bijna het hele duel kalm, ondanks de voortdurende druk van Arsenal. Hij ruimde alles op', klinkt het. 'Alleen bij de 2-2 werd hij het bos in gestuurd', doelt het medium op de kapbeweging van Gabriel Jesus voorafgaand aan de gelijkmaker van Leandro Trossard.

'De Ligt heeft een rusthartslag van 50'
De Süddeutsche Zeitung zag De Ligt terugkeren in de basis en had daar een bijzondere reden voor. 'Mogelijk omdat hij, in tegenstelling tot concurrenten Kim en Upamecano, een rusthartslag van 50 heeft (Kim en Upamecano: een kleine drie keer zoveel)', klinkt het. Het blad zag De Ligt 'wiebelen' in de openingsfase van de kraker. 'Daarna stabiliseerde hij zich al snel dankzij de hartslag in rust en de gratie van een krachtig lichaam.' Toch zag ook de SZ dat dat krachtige lichaam bij de 2-2 werd 'weggedanst'.

'De Ligt werd om een braadworst gestuurd'
Dat werd ook in Engeland gezien. The Sun zag De Ligt 'om een braadworst gestuurd worden' door Jesus. De Braziliaan kon daarna kinderlijk eenvoudig de bal richting Trossard spelen: 2-2. GOAL.com heeft complimenten over voor De Ligt. 'Hij was de hele avond ontzettend sterk in de lucht. Hij deed een hoop goede dingen.' Daarna gebruikt het medium de Engelse variant van het The Sun-commentaar. 'Hij werd om een hotdog gestuurd door Jesus voor de treffer van Trossard.' De Ligt krijgt een 6 van het medium.

Tot slot vindt ook 90min dat De Ligt zich uitstekend staande hield. 'Een heel sterk optreden tegen de indrukwekkende voorhoede van Arsenal. De Nederlander wist op verschillende momenten het gevaar op te lossen.' 90min beoordeelt het optreden van de Oranje-international met een 7.

Door het 2-2 gelijkspel ligt het in aanloop naar de return tussen Bayern München en Arsenal nog helemaal open. Woensdag 17 april nemen de twee grootmachten het in Duitsland tegen elkaar op.