Vaste AZ-basisklant hoopt op Premier League: 'Mezelf blijven ontwikkelen'

Vaste AZ-basisklant hoopt op Premier League: 'Mezelf blijven ontwikkelen'

11 april - 10:41 Laatste update: 12:11
27

Yukinari Sugawara lijkt deze zomer de deur bij AZ achter zich dicht te trekken. Het contract van de Japanner loopt medio 2025 af bij de Alkmaarders. Een overstap naar Engeland lonkt.

Tegenover Voetbal International laat Sugawara weten dat hij een aanbieding uit Engeland heeft ontvangen. "Dat was een mooie club, maar ik zeg niet welke", aldus de Japanner. "Ik heb in die periode een goed gesprek gehad met de voetbaldirecteur, Max Huiberts. Daarna heb ik besloten bij AZ te blijven. Kijk, als profvoetballer heb je natuurlijk ambities. De clubleiding begrijpt dat. Maar het moment moet goed zijn en dan nog moeten alle betrokken partijen het met elkaar eens zien te worden."

"Ik wil mezelf blijven ontwikkelen als voetballer, stap voor stap", gaat Sugawara verder. De verdediger neemt zijn voormalig teamgenoten als voorbeeld. "Er zijn de laatste jaren steeds meer voorbeelden van AZ-spelers die naar topcompetities zijn gegaan én daar goed presteren. Kijk naar jongens als Tijjani Reijnders, Teun Koopmeiners, Sam Beukema en Albert Gundmundsson. Hun carrières zijn inspirerend."

Hoewel veel voormalig teamgenoten de laatste jaren naar Italië trokken, heeft Sugawara de voorkeur voor de Premier League. Een transfer binnen Nederland gaat de Japanner uit respect voor AZ niet maken. Geld is in ieder geval niet de drijfveer voor de rechtsback. "Ik zal nooit een carrièrekeuze maken op basis van geld. Wat heb je aan geld als je ongelukkig bent bij je club?"