Summerville uitgeroepen tot Speler van het Jaar in het Championship

Ultieme beloning voor Summerville in Championship: 'Heel goede beslissing'

15 april om 07:14
Laatste update: 15 april om 07:14

Crysencio Summerville is uitgeroepen tot Speler van het Jaar in het Championship. De aanvaller wordt daarmee beloond voor zijn uitstekende eerste seizoen op het tweede niveau van Engeland.

Samen met  topscorer Sammie Szmodics (Blackburn Rovers) en Kiernan Dewsbury-Hall (Leicester City) was Summerville genomineerd voor de uitverkiezing Speler van het Jaar. Het is uiteindelijk de jeugdexponent van Feyenoord die er met de prijs vandoor gaat. Op de EFL Awards, waar ook de prijzen werden uitgedeeld aan spelers en managers uit de League One en League two, kreeg de aanvaller te horen dat hij als winnaar uit de bus is gekomen.

"Het is een mooie prijs om te winnen", aldus Summerville, dit seizoen goed voor achttien goals en negen assists in veertig wedstrijden voor zijn ploeg. "Ik denk dat ik dit seizoen een stuk beter ben geworden. Het was voor mij een hele goede beslissing om bij Leeds United te blijven. Ik hoop echt dat we promoveren."

Of Summerville ook komende zomer bij Leeds blijft is de vraag. De aanvaller geniet de nodige interesse, maar tegenover VoetbalPrimeur gaf de aanvaller eerder al te kennen dat de focus vol op promotie ligt. "Als ik een meeting heb met mijn agenten, dan hoor ik wel wat dingen hier en daar. Dat vind ik mooi om te horen. Het geeft aan dat ik goed op weg ben, dat het lekker gaat. Voor nu focus ik me op ons doel en dat is Leeds terugbrengen waar ze horen: de Premier League. In de tussentijd wil ik geen afleidingen."

Leeds United is allesbehalve zeker van promotie naar de Premier League. The Whites staan momenteel derde in het Championship. Dat is één plek achter de plekken die uiteindelijk goed zijn voor directe promotie naar het hoogste niveau van Engeland. De achterstand op Ipswich Town en Leicester City bedraagt respectievelijk twee punten en één punt. The Foxes hebben nog één duel tegoed.