Alli mikt op grandioze comeback: 'Elke dag een herinnering die 'WK 2026' zegt'

Alli mikt op grandioze comeback: 'Elke dag een herinnering die 'WK 2026' zegt'

16 april - 11:12 Laatste update: 11:13
15

Dele Alli werd enkele jaren nog gezien als 'wonderkid' toen hij bij Tottenham Hotspur én de nationale ploeg van Engeland grote indruk maakte. Na die periode ging het echter bergafwaarts met hem en hij bekende onlangs dat hij kampte met mentale problemen door een loodzware jeugd. Maar de Engelsman mikt op een terugkeer. 

Ondertussen is Alli 28 jaar en kwam hij dit seizoen nog niet in actie. Momenteel werkt hij aan zijn revalidatie nadat hij zijn hamstring scheurde bij Everton. Alli maakt dus al lange tijd geen minuten meer en zijn carrière ging na Tottenham Hotspur bergafwaarts, maar de Engelsman mikt nog altijd op een sensationele comeback. "Ik heb een herinnering op mijn telefoon, elke dag om elf uur", aldus Alli bij SkySports. "Het zegt 'Wereldkampioenschap 2026'."

Alli beseft dat niet iedereen zijn doelstelling zal begrijpen. 'De mensen zullen denken: 'Hij heeft al in een jaar niet meer gespeeld', maar dat is mijn doelstelling. Ik weet waar mijn niveau ligt', klinkt Alli strijdvaardig. De Engelsman werd bij Tottenham Hotspur gezien als toptalent, maar na vele blessures en een huurperiode bij Besiktas, revalideert hij nu dus bij Everton. Zijn laatste wedstrijd speelde hij in februari 2023.