'Kenny Tete verruilt Fulham transfervrij voor Besiktas'

'Tete vertrekt transfervrij bij Fulham: ex-Ajacied akkoord met Turkse topclub'

17 april om 15:52

Kenny Tete maakt deze zomer de overstap naar Besiktas. De Turkse topclub kan hem transfervrij inlijven, aangezien de 28-jarige rechtsback uit zijn contract loopt bij Fulham. Dat meldt althans Takvim.

Volgens het Turkse medium heeft Tete reeds zijn jawoord gegeven aan Besiktas, al moeten de laatste details nog besproken worden. Zodra alle plooien zijn gladgestreken, tekent de veertienvoudig Oranje-international een contract voor drie seizoenen in Istanbul. 

Besiktas wist dit seizoen niet in het spoor van Galatasaray en Fenerbahçe te blijven. De Zwarte Adelaars, die in 2021 nog landskampioen werden, staan momenteel vierde in de Süper Lig, wat een ticket voor de voorrondes van de Conference League zou opleveren. Om volgend seizoen beter voor de dag te komen, wil de clubleiding de selectie versterken. Tete is één van de beoogde aanwinsten.

De ex-Ajacied is bezig aan zijn vierde seizoen bij Fulham, dat hem in 2020 overnam van Olympique Lyon. Hoewel hij geen basisspeler meer is, kwam hij dit seizoen toch al tot achttien officiële duels. Daarin scoorde de verdediger één keer.

In #DoneDeal werd Tete nog getipt bij zijn oude club Ajax. "Die luistert honderd procent naar een aanbod van 'zijn' Ajax", werd benadrukt. De Amsterdammers lijken zich dus echter niet in de strijd te mengen.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: