Tadic onthult: 'Deze club heeft de beste supporters die ik ooit heb gezien'

Tadic onthult: 'Deze club heeft de beste supporters die ik ooit heb gezien'

17 april - 17:24
117

Dusan Tadic weet wel welke fans de beste zijn die hij in zijn carrière heeft meegemaakt: die van Fenerbahçe. Op de laatste persconferentie van de Turken spreekt hij vol lof over de supporters uit Istanbul. 

Tadic kreeg voor de Conference League-wedstrijd tegen Olympiakos een vraag hoe belangrijk de fans voor Fenerbahçe zijn. "Ik denk dat we een geweldige schare fans hebben. Ik kan zelfs zeggen dat dit de beste is die ik ooit heb gezien. We moeten hun kracht in ons voordeel gaan gebruiken", vertelt de oud-speler van onder andere Ajax, FC Groningen, FC Twente en Southampton.

In Turkije zijn er regelmatig incidenten met supporters. Tadic vindt dat onrust bij de fans er soms bij hoort. "Als je voor een grote club speelt, moet je weten dat fans soms onrustig worden. Het is normaal om dit bij een grote club te ervaren. Wij moeten deze verantwoordelijkheden op ons nemen. De reden dat wij bij zo'n grote club spelen is dat wij met deze druk weten om te gaan. We hebben hun steun het hele seizoen gevoeld."

Afgelopen zomer vertrok Tadic na een periode van vijf jaar bij Ajax. De routinier wilde niet meer verder onder Sven Mislintat en besloot om voor een ander avontuur te kiezen. Wel beloofde hij ooit nog terug te keren bij Ajax in een rol na zijn actieve loopbaan als voetballer. Tadic is 35 jaar en ligt nog tot de zomer van 2025 vast in Turkije.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: