Tadic prijkt onder opvallende nummer één op mooi lijstje met beste linksbuitens

Tadic prijkt onder opvallende nummer één op mooi lijstje met beste linksbuitens

25-12-2023 17:44
67

Dusan Tadic is door onderzoeksbureau CIES genoemd bij de tien beste buitenspelers van 2023. De Serviër, die afgelopen zomer naar Fenerbahçe trok, pakt de zesde plek in de lijst en laat daarmee revelaties als Kvicha Kvaratskhelia en Rafael Leão achter zich.

Tadic moet hoofdzakelijk buitenspelers uit de Premier League voor zich dulden. In de top drie staan namelijk Kaoru Mitoma (Brighton and Hove Albion), Jack Grealish (Manchester City) en op de eerste plaats staat Marcus Rashford van Manchester United. De 26-jarige aanvaller komt dit seizoen nog niet heel sterk uit de verf. Hij maakte in 22 wedstrijden nog maar twee doelpunten en gaf vier assists. Ook Yannick Carrasco (Al Ettifaq) en Gabriel Martinelli (Arsenal) staan nog boven Tadic.

Voor Tadic was 2023 een bewogen jaar. Door onvrede over de clubleiding liet de Serviër zijn geliefde Ajax na vijf jaar achter zich voor een avontuur in Turkije bij Fenerbahçe. Daar fleurde de voormalig captain van de Amsterdammers weer helemaal op. In 29 officiële wedstrijden maakte hij tot nu toe elf goals en gaf acht assists.