Kieft vindt Haaland niet juiste spits voor Manchester City

Kieft gaat mee in kritiek op 'fenomeen': 'Hij is niet juiste spits voor dat team'

19 april om 13:16

Wim Kieft denkt niet dat Erling Haaland de juiste spits is voor het huidige Manchester City. De Noorse spits krijgt de laatste weken veel kritiek in Engeland. Kieft vindt Haaland fantastisch, maar zou hem liever bij een andere club zien.

"Het gaat veel over Haaland en ik denk dat hij niet de juiste spits is voor Manchester City", luidt Kieft zijn verhaal over de spits in bij Veronica. "Ondanks dat hij een vracht aan goals heeft gemaakt. Hij wordt veel te veel gedwongen om in de kleine ruimte te voetballen. Daarin wordt hij geacht om mee te kunnen combineren. Daar ligt zijn kracht niet, want die kracht ligt in de omschakeling."

Kieft trekt een vergelijking met een andere topspits die bij FC Barcelona minder functioneerde. "Met Zlatan Ibrahimovic zag je dat ook toen bij Barcelona. Die mocht ook niet meer doen dan voorin staan, een balletje kaatsen en een balletje inkoppen. Het voetbal van Manchester City is niet ideaal voor de kwaliteiten van Haaland. Hij is een fenomeen, maar als hij had meegedaan bij Real Madrid dan is hij echt werelds. Dan liggen de ruimtes overal."

Kieft is zelf meer fan van Real Madrid en zou Haaland daar dus wel eens willen zien. Mede door de rust die die club met zich meebrengt. "Real Madrid is altijd constant. Er is niet veel aan de hand qua rotzooi of financiële lijken die in de kast zitten. Real is altijd top. Dat zit gewoon in die club en dat is mooi om te zien."