Bijzonder gerucht uit Turkije: Galatasaray richt pijlen op Gravenberch

Bijzonder gerucht uit Turkije: Galatasaray richt pijlen op Gravenberch

20 april - 09:38
43

Een opmerkelijk gerucht uit Turkije: Galatasaray zou Ryan Gravenberch los willen weken bij Liverpool. Volgens Fotomac ziet de Süper Lig-koploper zijn kans schoon nu de 21-jarige middenvelder nauwelijks aan bod komt op Anfield.

Galatasaray zat afgelopen zomer al achter Gravenberch aan, stelt het Turkse medium. Toen bleek een huurdeal met een verplichte koopoptie van 25 miljoen euro niet genoeg om hem los te weken bij Bayern München. Liverpool betaalde liefst veertig miljoen. De ex-Ajacied vertolkt bij de Premier League-topclub echter een bijrol. Cim Bom Bom wil hem nu alsnog de kans bieden om zijn loopbaan vlot te trekken.

Wedden

Meer odds

Galatasaray hoopt Fenerbahçe voor te blijven in de strijd om de Turkse titel en zich vervolgens te plaatsen voor de lucratieve Champions League. In dat geval wil de ambitieuze clubleiding 'alle mogelijkheden nastreven voor de transfer van Gravenberch', klinkt het. De Nederlander moet de teleurstellende Tanguy Ndombélé vervangen en een koppel gaan vormen met Lucas Torreira. Met onder meer Mauro Icardi, Hakim Ziyech, Davinson Sánchez en Wilfried Zaha lopen er al de nodige grote namen rond in Istanbul.

Gravenberch verruilde Ajax in 2022 voor Bayern, dat zo'n 18,5 miljoen euro betaalde. Een jaar later leverde hij de Duitse topclub meer dan het dubbele op. Voor Liverpool kwam de elfvoudig international dit seizoen 21 Premier League-duels in actie. Tien keer stond hij in de basis.