Kieft wijst op Koopmeiners-route: 'Niets opgeschoten met Ajax-vertrek'

Kieft wijst op Koopmeiners-route: 'Niets opgeschoten met Ajax-vertrek'

13 april - 08:53
57

Wim Kieft is niet onder de indruk van de positieve kritieken van Liverpool-manager Jürgen Klopp aan het adres van Ryan Gravenberch. De oud-spits oordeelt in zijn column in De Telegraaf dat de 21-jarige middenvelder 'niets is opgeschoten met zijn vertrek bij Ajax'.

Gravenberch trok in de zomer van 2022 de deur in Amsterdam achter zich dicht, maar bij Bayern München kwam hij er nauwelijks aan te pas. Een jaar later vertrok de elfvoudig Oranje-international al naar Liverpool, waar hij zich voorlopig ook vooral tevreden moet stellen met invalbeurten en optredens in minder belangrijke duels. Desondanks dichtte Klopp het 'ongelooflijke talent' desgevraagd een gouden toekomst toe.

Wedden

Meer odds

Kieft uit zijn bedenkingen. 'Het is een beetje het eeuwige verhaal dat alles wat bij Ajax vandaan komt goed moet zijn. De laatste jaren vallen nogal wat vraagtekens bij die gedachte te zetten als je ziet dat nogal wat spelers het spoor bijster zijn geraakt na Ajax. Met Donny van de Beek met mislukte avonturen bij Manchester United en Eintracht Frankfurt als belangrijkste exponent daarvan', schrijft hij in de ochtendkrant.

Volgens Kieft is Gravenberch te snel vertrokken bij Ajax en was hij niet klaar voor Bayern. 'Zulke spelers zijn de investering waard, zelfs als ze niet slagen. Want na een moeizaam seizoen bij Bayern München legt Liverpool zomaar 40 miljoen euro voor Gravenberch neer. Lukt het, dan is het geweldig, lukt het niet, dan slijten ze hem wel voor een acceptabel bedrag. Dat het zo werkt, moet een begeleider van Gravenberch onderkennen en zich afvragen of het in het belang van de speler is om deze uitdaging in München en vervolgens Liverpool aan te gaan. Als het je niet lukt bij Bayern München om door te breken, waarom zou het dan wel lukken als je de stap naar Liverpool maakt?'

Kieft ziet een groot verschil met Teun Koopmeiners, die zijn carrière gestaag opbouwde via AZ en Atalanta en nu wordt begeerd door clubs als Liverpool en Juventus. 'Talenten zouden sportieve afwegingen zwaarder moeten laten wegen als ze op jonge leeftijd Nederland de rug toekeren.'

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: