Minteh en Paixao boeien clubicoon Feyenoord: 'Zij maken het verschil'

Minteh en Paixao boeien clubicoon Feyenoord: 'Zij maken het verschil'

20 april - 17:13 Laatste update: 18:31
7

Regi Blinker kijkt met veel interesse naar de verrichtingen van Feyenoord-aanvallers Igor Paixao en Yankuba Minteh. De voormalig flankspeler van de Rotterdammers gaat in elke wedstrijd, net als vroeger, helemaal op in de strijd tussen vleugelspeler en vleugelverdediger.

"Als speler was ik niet het type dat zich met tactiek bezig hield", blikt Blinker in De Telegraaf terug op zijn eigen carrière als prof. "Ik moest alleen maar bezig zijn met die back, die ik moest passeren en voetballend moest overklassen." Blinker haalde daarbij alles uit de kast, vertelt hij. "Dan ging ik tegen ze praten of keek ik hoe ik ze kon intimideren." Dat zat volgens Blinker in het karakter van de Feyenoorders uit zijn tijd. 

Daarom kijkt Blinker met extra aandacht naar de huidige buitenspelers van Feyenoord: Paixao en Minteh. De oud-prof gaat helemaal op in de wedstrijd van het tweetal, net als hij vroeger zelf deed. "Met wat voor back krijgen ze te maken? Gaan ze hem opzoeken?" In de wedstrijd zit volgens Blinker altijd het gevecht tussen de buitenspeler en de back opgesloten. "Dat blijft voor mij fascinerend."

Toch ziet Blinker grote verschillen met zijn eigen tijd op de vleugels. "Ze doen het heel anders dan Gaston Traument en ik vroeger. Nu zoeken ze voortdurend naar de combinaties, komen ze naar binnen en zoekt Arne Slot als trainer naar bepaalde looplijnen en een speelstijl waarbij ze vroeg of laat vrij worden gespeeld. Dat vind ik ook wel weer knap." Blinker ziet dat Paixao en Minteh het verschil maken bij Feyenoord. "En misschien ook in de finale (tegen NEC, red.)."