Ontketende Palmer maakt indruk met cijfers: 'Dat is veel hoor, écht heel veel'

Ontketende Palmer maakt indruk met cijfers: 'Dat is veel hoor, écht heel veel'

20 april - 18:25 Laatste update: 18:42
6

Ruud Gullit is erg onder de indruk van Cole Palmer en waardeert het feit dat de jonge middenvelder Manchester City achter zich liet vanwege een gebrek aan speeltijd. De oud-prof geniet van het spel van Palmer en ziet parallellen met het carrièreverloop van Oranje-international Nathan Aké. 

"Het was een goede beslissing van beide partijen", analyseert Gullit de overstap van Palmer naar Chelsea bij Ziggo Sport. "Manchester City heeft er 45 miljoen voor gekregen, toch? Hij wilde niet afwachten en gewoon voetballen. En terecht, dat begrijp ik. Bij Chelsea heeft hij zich kunnen ontwikkelen en speelt hij elke week."

Wedden

Meer odds

Gullit denkt niet dat Manchester City spijt heeft van het vertrek van Palmer. "Nee, want ze kunnen hem nog steeds die minuten niet geven. Moet je Kevin De Bruyne dan elke week op de bank zetten? Of ga je Phil Foden vervangen? Voor Palmer is het een goede beslissing. Hij had geen geduld, maar wel gelijk. Maar nu is toch iedereen blij?

Al ziet Gullit dat de nationale ploeg van Engeland tegen hetzelfde probleem aanloopt. "Hoe ga je het daar doen? Het is een geweldige speler, echt. Hij heeft een vrije rol bij Chelsea, en die vult hij geweldig in." Palmer maakte dit seizoen 25 doelpunten voor Chelsea en gaf dertien assists. Die cijfers zeggen veel voor Gullit. "Dat is veel hoor, dat is echt heel veel. Hij heeft een fluwelen techniek en hij scoorde tegen Everton geweldige goals. Het is heerlijk om naar te kijken."

Gullit trekt de vergelijking met de situatie van Nathan Aké, die juist de omgekeerde weg bewandelde. "Precies hetzelfde. Hij speelde ook weinig en ging weg. Bij City was het in het begin af en aan, en nu is het een belangrijke speler. Je moet soms je hart volgen als speler."