Willem II redt punt in Maastricht en profiteert niet van misstap Roda JC

20 april - 20:44 Laatste update: 20:59
44

Willem II heeft in extremis één punt overgehouden aan het duel met MVV Maastricht. De Limburgers stonden in eigen huis erg lang op voorsprong, maar incasseerde in de blessuretijd de gelijkmaker (1-1). Daarmee behoudt Willem II de voorsprong van drie punten op nummer twee Roda JC.

Willem II zou maar al te graag willen profiteren van de misstap die Roda JC vrijdagavond beging. De Limburgers speelden in eigen huis gelijk tegen De Graafschap (1-1). Willem II kan de voorsprong uitbreiden naar vijf punten, maar daarvoor moet MVV Maastricht verslagen worden. De ploeg van Maurice Verberne is uitstekend in vorm en won de laatste vier duels.

Al vroeg schoot MVV-aanvaller Dailon Rocha Livramento de Tilburgers in de problemen. De spits kreeg de bal in de elfde minuut van Nicky Souren en schoot de bal tegen de touwen. De thuisploeg was de gehele eerste helft de bovenliggende partij en Willem II kwam er nauwelijks aan te pas in Maastricht.

In de rust greep Willem II-coach Peter Maes in door twee keer te wisselen. Publiekslieveling Jeremy Bokila en Khaled Razak kwamen in de ploeg voor meer aanvallende stootkracht. Het leverde wel wat aardige mogelijkheden op voor de Brabanders, die beter voor de dag kwamen dan in de eerste helft. MVV-doelman Romain Matthys hield zijn doel schoon dankzij een paar goede reddingen.

MVV leek de overwinning over de streep te gaan trekken, totdat Jeredy Hilterman in minuut 93 de gelijkmaker binnenkopte. Daarmee deelden beide ploegen de punten en blijft het gat tussen de koploper en Roda JC drie punten.