'Bayern München schakelt door en heeft twee nieuwe trainersfavorieten'

'Bayern München schakelt door en heeft twee nieuwe trainersfavorieten'

21 april - 15:48
15

Bayern München moet doorschakelen in de zoektocht naar een nieuwe trainer. Inmiddels prijken er twee nieuwe namen bovenaan de lijst, weet BILD: Roberto De Zerbi en Unai Emery.

De twee Premier League-managers - Emery werkt bij Aston Villa, De Zerbi staat voor de groep bij Brighton - zijn de favorieten om Thomas Tuchel vanaf de zomer op te volgen in München. Max Eberl, sportief directeur van Bayern, is groot fan van de Spanjaard en Italiaan.

Emery zou op dit moment een streepje voor hebben op De Zerbi. Dat heeft volgens BILD te maken met zijn lange erelijst én ervaring bij grote clubs als Arsenal en Paris Saint-Germain. De Zerbi wordt in de Allianz Arena vooral gewaardeerd om het voetbal dat hij Brighton laat spelen.

Bayern München ontving deze week een afwijzing van Julian Nagelsmann, die bondscoach van Duitsland zal blijven. Jürgen Klopp geldt als het gedroomde alternatief, maar hij wil na zijn Liverpool-periode een sabbatical nemen. Hansi Flick staat op zijn beurt open voor een terugkeer, terwijl Zinédine Zidane geen optie is.