'Vrijwel hele Premier League-top volgt Mendy, eerste club heeft afwijzing binnen''

'Vrijwel hele Premier League-top volgt Mendy, eerste club heeft afwijzing binnen''

21 april - 16:12
13

Vrijwel de hele Premier League-top houdt Ferland Mendy in de gaten. Dat meldt L'Équipe. De linksback van Real Madrid geniet volgens het Franse medium vooral concrete interesse van zowel Arsenal en Liverpool, terwijl één club al nul op het rekest heeft ontvangen. 

Real Madrid pikte de 28-jarige Mendy in de zomer van 2019 op bij Olympique Lyon. De vleugelverdediger tekende destijds een contract voor vijf jaar. Zijn verbintenis in de Spaanse hoofdstad komt over ruim een jaar dus ten einde. Dat is meerdere Engelse clubs opgevallen, aldus L'Équipe.

Zowel Arsenal als Liverpool, die beide nog verwikkeld zijn in een strijd om de Engelse landstitel, hebben al contact gezocht met de entourage van Mendy. Van onderhandelingen zijn nog geen sprake. De interesse van Liverpool is iets minder concreet, zo is te lezen. The Reds weten immers nog niet welke trainer er volgend seizoen voor de groep staat. 

Ook Manchester City, Manchester United en Newcastle United houden hem in de gaten. Laatstgenoemde club lijkt hoe dan ook mis te grijpen, want de negenvoudig international staat niet welwillend tegenover een stap naar The Magpies. 

Mendy is de laatste weken niet weg te denken uit de basiself van Real Madrid. Afgelopen woensdag speelde hij nog 120 minuten mee in de gewonnen Champions League-kwartfinale tegen City.