Leverkusen kan niet verliezen en knokt zich in minuut 97 naast Dortmund

21 april - 19:30
11

De historische reeks van Bayer Leverkusen léék zondagavond te stranden bij Borussia Dortmund, maar de ploeg van trainer Xabi Alonso kan simpelweg niet verliezen. In de 97ste minuut bepaalde Josip Stanisic de eindstand op 1-1.

In het eerste halfuur gebeurde er niet veel. Beide teams kwamen niet tot kansen, al was Alejandro Grimaldo het meest dreigend. De veelscorende vleugelverdediger van Leverkusen schoot de bal van grote afstand over het Dortmund-doel. Aan de andere kant was Marcel Saibtzer het dichtst bij de openingstreffer.

Tien minuten voor tijd ging het uiteindelijk toch mis voor Leverkusen, dat donderdagavond nog een pittig Europa League-tweeluik met West Ham United winnend afsloot. Füllkrug werkte af namens Dortmund: 1-0. Het pleit leek beslecht, maar Leverkusen liet de specialiteit van het huis tóch weer zien. In de zevende minuut van de blessuretijd zorgde Stanisic voor de gelijkmaker.

Door de puntendeling in het Signal Iduna Park blijft de ongeslagen status van ongekende proporties maar voortduren. De serie duurt 45 (!) wedstrijden. Het team van Alonso vierde vorige week de landstitel en koerst af op de Duitse dubbel, terwijl het ook nog de Europa League kan winnen.