Wieffer tussen hoop en vrees voor EK in Duitsland:  'Ik lijk wel een flamingo'

Wieffer tussen hoop en vrees voor EK in Duitsland: 'Ik lijk wel een flamingo'

22 april - 13:03 Laatste update: 16:14
113

Mats Wieffer weet nog niet of hij het EK aan zich voorbij moet laten gaan. De middenvelder kampt met een bovenbeenblessure en miste de bekerfinale. Komende week heeft Wieffer een MRI-scan om duidelijkheid te krijgen over zijn blessure. 

"Ik had aan het begin van vorige week een momentje en toen heb ik de hele week binnen getraind. Ik heb het vrijdag opnieuw geprobeerd, maar toen schoot het er opnieuw in", vertelt Wieffer voor de camera van ESPN. Hij weet nog niet wat de ernst van de blessure is. "Het is wel een hele slechte timing, want een finale wil je gewoon spelen. Uiteindelijk hebben we het als team goed opgelost door alsnog de beker te pakken. Als we hem ook nog hadden verloren..."

Omdat Wieffer nog geen duidelijkheid heeft over zijn kwetsuur weet hij nog niet of het EK in gevaar komt. "Ik heb deze week een MRI-scan en dan zullen we het zien", aldus de middenvelder. "Het is onzekere periode op dit moment, maar ik ga mijn best doen om zo snel mogelijk weer fit te zijn. Ik kan er verder op dit moment niet veel over zeggen. Deze week hoop ik meer te weten."

Ten slotte gaat Wieffer in op de bekerwinst van Feyenoord. Het voelt voor hem ook als een prijs, ondanks dat hij de finale niet kon spelen. "Ik heb alles voor de finale gespeeld, dus het voelt ook wel als mijn prijs. Het is wel een beetje dubbel als je zelf de finale niet hebt gespeeld", vertelt de Oranje-international, die voorzichtig moest zijn met het vieren van de bekerwinst. "Ik kon alleen een beetje op één been staan en ik leek wel een flamingo. Het feest is allemaal wat minder, omdat je rekening moet houden met je blessure."