FC Barcelona bevestigt blessure De Jong: Nederlander voorlopig uit de roulatie

FC Barcelona bevestigt blessure De Jong: Nederlander voorlopig uit de roulatie

22 april - 14:14 Laatste update: 16:25
27

FC Barcelona heeft de blessure van Frenkie de Jong bevestigd. Over de duur van zijn absentie blijft de Spaanse topclub schimmig, maar duidelijk is wel dat de Nederlander opnieuw problemen aan zijn enkel ondervindt. 

De schrik was gigantisch toen De Jong zondagavond, nota bene tijdens de Clásico, geblesseerd raakte aan zijn enkel. Er werd even gevreesd voor zijn EK-deelname met Oranje, maar het eindtoernooi in Duitsland lijkt niet direct in gevaar te komen. 'Tests op maandag hebben uitgewezen dat De Jong een enkelverzwikking heeft', aldus Barcelona. 

'De Jong was pas net terug van een enkelblessure en maakte zijn rentree in de Champions League-kwartfinale tegen Paris Saint-Germain', vervolgt de club, die baalt dat het De Jong in de laatste weken van het seizoen moet gaan missen. 

Door de enkelblessure staat De Jong ongeveer een ruime maand aan de kant. Een blik op de agenda leert dat Barcelona dit seizoen geen beroep meer op hem kan doen. Met een geschatte revalidatieperiode van vijf weken, komt het EK in Duitsland niet meteen in gevaar voor De Jong. 

In juni komt het Nederlands elftal van bondscoach Ronald Koeman weer bij elkaar in Zeist. Vervolgens werkt het nog twee oefeninterlands af, tegen respectievelijk Canada en IJsland, alvorens het op 16 juni de eerste EK-wedstrijd tegen Polen speelt.