Laporta is woest en wil rematch El Clásico: 'FC Barcelona sluit stappen niet uit'

Laporta is woest en wil rematch El Clásico: 'FC Barcelona sluit stappen niet uit'

22 april - 15:30 Laatste update: 15:30
181

Joan Laporta sluit niet uit dat FC Barcelona stappen gaat ondernemen om de wedstrijd tegen Real Madrid over te spelen. Mocht blijken dat het 'spookdoelpunt' van Lamine Yamal een geldige treffer was, dan overweegt de voorzitter van Barça vervolgstappen. 

"Zoals jullie weten ben ik nooit voorstander geweest van de VAR, omdat ik geloof dat op de manier waarop het nu wordt toegepast, het de spontaniteit uit het voetbal wegneemt. Ik ben voorstander van een systeem dat gebruikt wordt om fouten te voorkomen."

De voorzitter van Barcelona verwijst naar de situatie in de 28e minuut, waarin Lamine Yamal leek te scoren maar de scheidsrechter niet zeker wist of de bal de doellijn had gepasseerd. "We begrijpen de moeilijkheid van het werk van de scheidsrechter, maar juist om die reden zijn er hulpmiddelen. Tegen Real Madrid was er één moment die essentieel is en die kan leiden tot een verandering in het eindresultaat van de wedstrijd. Ik doel op het spookdoelpunt van Lamine."

Laporta kondigt aan een verzoek tot herhaling van de wedstrijd te overwegen. "Als er inderdaad een fout is gemaakt bij het beoordelen van het spel, zullen we alle passende maatregelen nemen om dit ongedaan te maken, zonder daarbij de noodzakelijke gerechtelijke stappen uit te sluiten. Als wordt bevestigd dat het een legaal doelpunt was, gaan we verder en sluiten we niet uit dat we om een herhaling van de wedstrijd vragen."

FC Barcelona verloor de Clásico tegen Real Madrid met 3-2 door een laat doelpunt van Jude Bellingham. Tot overmaat van ramp zagen de Catalanen ook Frenkie de Jong uitvallen met een ernstige blessure. De middenvelder van Oranje mist daardoor de rest van het seizoen. Het EK lijkt niet in gevaar te komen voor De Jong.