Schmidt uitgekotst door Benfica-fans: 'Deze reacties zijn onacceptabel'

Schmidt uitgekotst door Benfica-fans: 'Deze reacties zijn onacceptabel'

23 april - 10:35 Laatste update: 10:37
28

De druk op Benfica-trainer Roger Schmidt blijft toenemen. De voormalig coach van PSV werd uitgejoeld door de eigen fans en kreeg ook een flesje naar zich toe gegooid.

Ondanks het feit dat Benfica met 1-3 won van Farense waren de Benfica-fans dus niet tevreden over de Schmidt.  "Ik moet zeggen dat ik niet blij ben met onze fans. Naar mijn mening is het te veel. Ik begrijp dat niet iedereen accepteert dat we af en toe wedstrijden verliezen of meer moeten scoren, maar ik zie mijn spelers altijd alles geven voor het team. Ze verdienen het niet om door sommige mensen aangevallen en beledigd te worden", vertelt Schmidt op de persconferentie na afloop van de wedstrijd.

"Deze reacties zijn onacceptabel, voor mij zijn dit geen Benfica-fans”, gaat de Duitse trainer verder. "Dit deden ze vorige week ook nadat we Olympique Marseille in eigen huis hadden verslagen, waardoor we met een vervelend gevoel naar een heel belangrijke wedstrijd in Marseille gingen. Dit is niet goed voor Benfica, maar ik weet dat ik daar niets aan kan veranderen. Het enige wat ik wil zeggen is dat we onze fans nodig hebben, die van Benfica houden en het team steunen. De rest moet thuisblijven."

Over de wedstrijd op maandagavond was Schmidt wel te spreken. "Het was precies hoe we wilden spelen. We wilden een goede reactie laten zien na de teleurstelling van donderdag", doelt hij op de uitschakeling tegen Marseille. "Het is altijd belangrijk om karakter te tonen in de volgende wedstrijd. We toonden goede energie, kregen kansen en maakten doelpunten. Ik ben tevreden."

Vorig jaar werd Schmidt nog kampioen met Benfica en haalde ze de kwartfinales van de Champions League. Dit seizoen zijn de prestaties minder. Sporting Portugal stevent af op het kampioenschap terwijl Benfica op de tweede plaats staat. In de Champions League werd Benfica in de groepsfase uitgeschakeld en donderdag eindigde ook het avontuur in de Europa League. 

Alles weten over de situatie van Frenkie én welke Feyenoorders gaan zeker mee naar het EK? Luister Studio Oranje nu hieronder, of op Spotify!