Enthousiasme over Slot-nieuws

De Boer enthousiast door Slot-nieuws: 'Fantastisch voor Nederlands trainersgilde'

23 april om 20:48
Laatste update: 24 april om 12:04

Frank de Boer juicht een stap van Arne Slot naar Liverpool toe. Het zou voor het Nederlandse trainersgilde een geweldige ontwikkeling zijn als de trainer van nu nog Feyenoord vanaf volgend seizoen op Anfield komt te werken, aldus de Viaplay-analist. 

De ontwikkelingen rondom Slot en de interesse van Liverpool volgen elkaar dinsdag in rap tempo op. De trainer van Feyenoord zou al gesproken hebben met The Reds, die een opvolger zoeken voor de vertrekkende Jürgen Klopp. "Dat zou fantastisch zijn", vindt De Boer. "Natuurlijk voor het Nederlandse trainersgilde, maar vooral voor hem."

"Hij heeft het hartstikke goed gedaan", vervolgt de oud-bondscoach. "Hij heeft laten zien dat hij een team kan smeden. Hij nam het destijds van Dick Advocaat over, en had in het begin dezelfde spelersgroep, maar die heeft hij toch naar zijn had weten te zetten. Dat is bij veel mensen opgevallen."

Aan tafel in de Viaplay-studio zit ook Siem de Jong, die eveneens enthousiast raakt van het idee. "Ik vind Feyenoord en Liverpool ook nog wel een beetje dezelfde clubs. Feyenoord is een beetje het Liverpool van Nederland, en Liverpool het Feyenoord van Engeland. Het zou een mooie stap zijn. Het is te hopen dat Ten Hag ook blijft zitten, en dat je dan twee Nederlandse trainers tegen elkaar krijgt."