Sutalo de gebeten hond na rode kaart Bergwijn: 'Moet je gewoon herkennen'

Sutalo de gebeten hond na rode kaart Bergwijn: 'Moet je gewoon herkennen'

25 april - 12:31 Laatste update: 26 april - 10:16
41

Josip Sutalo heeft in de thuiswedstrijd van Ajax tegen Excelsior geen sterke indruk achtergelaten op de analisten van Voetbalpraat. In het programma van ESPN gaan Karim El Ahmadi en Anco Jansen dieper in op het optreden van de Kroaat, die in hun ogen medeschuldig was aan de rode kaart die Bergwijn kreeg, en de penalty die Excelsior daardoor kreeg. 

Ajax-aanvoerder Steven Bergwijn kreeg de rode kaart toebedeeld nadat hij een overtreding maakte op de doorgebroken Mimeirhel Benita, maar volgens El Ahmadi lag het verdedigen van Sutalo ten grondslag aan de rode kaart en de penalty die de Amsterdammers hierbij tegen kregen. "Als je ziet wat Sutalo hier doet... Hij trekt zomaar weer weg uit het centrum, waarom wil je iemand doordekken op een plek waar Hato ook is? Blijf dan gewoon staan, dan kan je misschien nog wat opvangen."

"Zo'n moment kan ook ontstaan door iemand uit het centrum", vervolgt El Ahmadi. "Op ieder moment wil Sutalo zomaar uitstappen, terwijl je dat soort dingen gewoon moet herkennen. Hij kijkt veel te weinig om zich heen en focust zich alleen maar op zijn eigen man. Dit soort dingen kun je wel voorkomen. Volgens mij heeft Ajax vaker rode kaarten gehad omdat ze te laat zijn en de onderlinge afstanden te groot zijn. Dit was ook weer zo’n moment."

Naast El Ahmadi is ook Jansen niet te spreken over Sutalo. "Er is geen druk op de bal en toch stapt Sutalo uit om een speler die van eigen helft komt buitenspel te zetten. Kom op, dat is kelderklasse... Ajax straalde niets uit, het was zó slordig."