'Feyenoord troeft Manchester City af en heeft beet bij hoofd jeugdopleiding'

'Feyenoord troeft Manchester City af en heeft beet bij hoofd jeugdopleiding'

25 april - 16:53 Laatste update: 16:57
19

Feyenoord heeft een nieuw hoofd jeugdopleiding binnen, zo meldt 1908.nl. De Belg Zeb Jacobs komt over van Rangers FC en gaat Rini Coolen opvolgen in Rotterdam.

De pas 29-jarige Jacobs heeft voor zijn leeftijd al een imposant cv in de voetballerij. Zo was hij jeugdtrainer bij KV Mechelen, Head of Development bij Royal Antwerp en Head of Coaching en Academy Director bij Rangers FC. Jacobs is ook lid van de FIFA- en UEFA-commissie voor jeugdtalentontwikkeling. Feyenoord hoeft door een opzegtermijn in het contract van de Belg niet te onderhandelen met Rangers.

Feyenoord was niet de enige club die Jacobs op de korrel had. In een eerder stadium zou ook Manchester City geïnformeerd hebben naar de talentvolle Belg. Feyenoord had echter een beter ontwikkelplan en meer overtuiging, waardoor Jacobs voor een samenwerking met de Rotterdammers heeft gekozen. De 29-jarige bestuurder staat bekend om zijn vernieuwende aanpak, waarbij talenten vaak de kans krijgen om door te groeien.

Eerder maakte de huidige hoofd jeugdopleiding van Feyenoord, Rini Coolen, bekend dat hij aan het eind van dit seizoen stopt bij de club. Hij wilde op zoek naar een nieuwe uitdaging. "Ik heb hier een ongelooflijk mooie periode meegemaakt en ben er trots op dat ik mede heb mogen bijdragen aan de ontwikkeling van spelers en trainers de afgelopen jaren", zei Coolen in een afscheidsboodschap op de clubwebsite.