Feyenoord in Schotse media gelinkt aan Macedonische doelpuntenmachine

Feyenoord in Schotse media gelinkt aan Macedonische doelpuntenmachine

25 april - 17:20
22

Feyenoord zou geïnteresseerd zijn in Bojan Miovski van het Schotse Aberdeen. Dat meldt het Noord-Macedonische Gol en het Schotse The Daily Record. De spits uit Noord-Macedonië is op schot in de Scottish Premiership en dat zou Feyenoord niet zijn ontgaan.

Naast Feyenoord zouden ook clubs uit Italië, Spanje, Engeland en Duitsland de spits volgen. Eerder zou Southampton al twee pogingen hebben gewaagd voor Miovski, maar die hadden geen succes. Feyenoord maakt een grote kans op de spits, aangezien de Rotterdammers volgend jaar Champions League spelen. De Rotterdammers zien in Miovski een vervanger voor Gimenez, maar volgens Schotse media wil Aberdeen rond de acht miljoen euro op tafel zien voor een transfer. 

Miovski is in Schotland wel bezig aan een ijzersterk seizoen. In 48 wedstrijden vond de spits uit Noord-Macedonië 24 keer het net. Daarvan maakte hij vier goals in de Europese competities. Miovski werd in de zomer van 2022 door Aberdeen overgenomen van MTK Budapest. De Schotten maakten toen een bedrag van 650.000 euro over naar Hongarije.

De spits speelde ook al 22 interlands voor Noord-Macedonië, daarin scoorde hij drie keer. In Rotterdam zou Miovski de concurrentiestrijd aan moeten gaan met Ayase Ueda, mits Gimenez vertrekt. De Japanner werd afgelopen zomer voor acht miljoen euro naar Rotterdam gehaald, maar hij kon nog niet overtuigen in zijn eerste jaar. Miovski moet dus een vergelijkbaar bedrag kosten.