Bosz merkt aan PSV-spelers dat het bijzonder duel is: 'Hier hard voor gewerkt'

Bosz merkt aan PSV-spelers dat het bijzonder duel is: 'Hier hard voor gewerkt'

25 april - 18:34
12

Peter Bosz verheugt zich op de officieuze kampioenswedstrijd van PSV tegen sc Heerenveen. De trainer kan ook nog een record vestigen met de Eindhovenaren en deelt een compliment uit aan zijn spelers.

Of PSV zich donderdag al kampioen van Nederland mag noemen, durft Bosz niet te zeggen. "Ik weet het niet. Daarvoor moeten we eerst zelf proberen te winnen en daarna gaan we afwachten. Ik weet het echt niet", zegt hij bij ESPN. Hij merkte de afgelopen dagen dat de spelers luidruchtiger waren dan anders, maar op de wedstrijddag zelf is dat anders. "Vandaag was het juist wat rustiger dan normaal, dus dan merk je wel dat het een bijzondere wedstrijd is."

Bosz vindt het begrijpelijk dat de spelers wat zenuwachtig zijn. "Dat is logisch, dit is waar je een heel jaar hard voor werkt met elkaar. Je weet dat het kan gebeuren. Maar je moet wel zelf proberen te winnen", aldus de coach, die niet weet of er voor de zekerheid de nodige drankjes zijn opgeslagen in de spelersbus. "Daar hou ik mij niet mee bezig, ben je gek", lacht hij.

Bosz kan zelfs nog een record vestigen met PSV door de kampioen te worden met het minste aantal tegendoelpunten. Het record staat op achttien, de Eindhovenaren kregen tot dusver zeventien goals tegen. "Het is jammer dat we er laatst tegen NEC drie tegen kregen, daar ben je dan wel ziek van", grijnst hij. "Maar het is geweldig wat die jongens doen, dat je pas zeventien tegengoals krijgt."

Opvallend genoeg kleeft aan Bosz juist het imago dat hij aanvalt met de achterdeur open. "Ja, daar kan ik niets aan doen... Ik zou het record wel mooi vinden, omdat ik het wel bijzonder vind. De Eredivisie bestaat al zoveel jaar, dan is het knap wat die jongens iedere week weer doen."