De Mos geeft transferadvies bij PSV: 'Verstandiger voor hem om te blijven'

De Mos geeft transferadvies bij PSV: 'Verstandiger voor hem om te blijven'

26 april - 18:56
24

Aad de Mos geeft Joey Veerman advies: de middenvelder kan het beste nog een jaar bij PSV blijven, vindt de oud-trainer van de Eindhovenaren. De Mos denkt dat Veerman over een jaar wel rijp kan zijn voor een transfer.

De Mos, die te gast is in de Skiete Willy Podcast, voorziet Veerman van transferadvies. De middenvelder lijkt komende zomer te hopen op een mooie stap. "Ik denk dat het verstandig zou zijn om nog even te blijven", stelt De Mos. "Hij is volwassen aan het worden, maar het is nog niet zo lang geleden dat hij naar huis toe ging omdat hij zich niet prettig voelde in Jong Oranje. Dat is nu twee jaar terug. Hij voelde zich helemaal niet op zijn gemak in dat elftal en is toen naar huis gegaan."

"Dat is nu achter de rug, maar ik denk dat het voor hem goed is om nog een normaal seizoen bij PSV te spelen. Zeker na een EK", vervolgt De Mos, die denkt dat Veerman een jaar later wel rijp kan zijn voor een transfer. "Na komend seizoen kan hij de overstap maken. Hij gaat er niet slechter van worden."

Vervolgens stelt De Mos dat Veerman een 'typische speler voor Arsenal' zou zijn. De achtvoudig Oranje-international beschikt bij PSV over een contract tot medio 2026. In de winter kon Veerman verlengen, maar het aanbod van PSV legde hij naast zich neer.