Spaan: 'Farioli kan Boga meenemen naar Ajax'

Spaan enthousiast: 'Farioli kan hem meenemen naar Ajax'

20 mei om 11:15

Als het aan Henk Spaan ligt, dan neemt Francesco Farioli één speler mee van OGC Nice naar Ajax. De columnist en schrijver was onder de indruk van Jérémie Boga tijdens het Ligue 1-duel met Lille (2-2).

'Boga bijna aan de basis van de 0-2 voor Nice tegen Lille. De 0-1 was zijn assist. Als Bergwijn vertrekt zou Farioli Boga mee kunnen nemen', schrijft Spaan op X. In totaal was de 27-jarige linksbuiten dit seizoen goed voor vijf doelpunten en zes assists in 28 competitieduels. 

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

Spaan besteedde onlangs ook al aandacht aan Boga, na de wedstrijd tegen Paris Saint-Germain (1-2). 'Linkerspits Boga was één van de betere spelers bij Nice onder leiding van Francesco Farioli, die hem nog kende van Sassuolo en hem weghaalde bij Atalanta', schreef hij toen in Het Parool.

Nice betaalde een jaar geleden zeventien miljoen euro voor de behendige dribbelaar. Hij kwam eerder onder meer uit voor Chelsea (jeugd), Sassuolo en Atalanta Bergamo.

Overigens gaf Spaan ook al aan dat Farioli van hem naar Ajax mag komen. De Italiaan is volgens hem een 'tactische nerd'.