Koeman hint op Gravenbech als vermoedelijke Oranje-afvaller

Koeman hint op vermoedelijke Oranje-afvaller: 'Als het tegenvalt, maakt hij kans'

22 mei om 08:32

Ryan Gravenberch lijkt zich geen illusies te hoeven maken. Bondscoach Ronald Koeman heeft hem weliswaar opgenomen in de voorselectie van Oranje, maar goede papieren voor EK-deelname heeft de middenvelder van Liverpool niet.

Koeman erkent dat de keuze voor Gravenberch verrassend is, aangezien de oud-speler van Ajax en Bayern München niet onomstreden is bij Liverpool. "Dat klopt, maar dat ligt ook aan twee spelers die op dit moment niet fit zijn", doelt de bondscoach bij Veronica Offside op Marten de Roon en Frenkie de Jong. "Dan is het logisch: als het tegen zou vallen, dan maakt Gravenberch kans."

De Jong herstelt van een enkelblessure, die hem nog enkele weken aan de kant houdt. Vermoedelijk is hij rond de eerste EK-wedstrijd van het Nederlands elftal, in Hamburg tegen Polen, weer fit. De Roon mist woensdagavond de Europa League-finale en werkt de komende periode aan zijn herstel. Gravenberch maakte in zijn debuutseizoen bij Liverpool minuten in 39 wedstrijden, waarvan 21 keer als basisspeler. Bijna twee jaar geleden speelde hij zijn laatste interland.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: