Vertrek Drommel bij PSV niet eenvoudig

'Miljoenenaankoop staat voor PSV-exit, vertrek niet zo eenvoudig als het lijkt'

22 mei om 10:22
Laatste update: 22 mei om 11:31

Een vertrek van Joël Drommel bij PSV blijkt minder eenvoudig dan het lijkt, meldt het Eindhovens Dagblad. De 27-jarige reservedoelman wil graag meer speeltijd, maar mocht Walter Benitez in Eindhoven actief blijven, is een vertrek van Drommel niet makkelijk te realiseren.

Drommel kwam drie jaar geleden voor een bedrag van 3,5 miljoen euro over van FC Twente. De doelman werd destijds gezien als eerste doelman en krijgt daar ook naar betaald bij PSV. Zijn salaris moet echter ook door de eventuele nieuwe club worden overgenomen, wat in Nederland voor alles onder de traditionele top-drie onmogelijk lijkt. 'Daarmee lijkt een transfer naar het buitenland de enige optie voor Drommel, of PSV moet een versnelde afschrijving willen inboeken en hem een deel van het resterende salaris willen meegeven', schrijft het ED.

Een andere optie is een verhuur met optie tot koop. Mogelijk kan PSV dan nog een deel van de transfersom terugverdienen. Het dagblad verwacht dat zowel Drommel als PSV allebei een beetje financiële pijn zullen lijden, mocht een overgang naar een andere club komende zomer geforceerd worden. Mits er natuurlijk geen 'wonder' gebeurt en er een club komt die het helemaal ziet zitten om alle financiële lasten van PSV en Drommel te dragen.